tirsdag 2. desember 2008

Søndagstur til Blondehuset

Søndag fant vi ut at vi skulle ta oss en tur i Arboretet, for å se om vi fant noen kongler og litt mose. Det første som møtte oss da vi skulle gå inn i Arboretet, var en plakat om at det var kafè i Blondehuset og juleverksted i en driftsbygning rett bak Blondehuset.

Etter å ha plukket rikelig med kongler og mose, gikk vi til Blondehuset. Man vet ikke akkurat når huset ble bygget, men historien kan i alle fall føres tilbake til 1840-årene. Huset sto opprinnelig en annen plass, men måtte vike da Haukeland Sykehus skulle utvides i 1973. Huset ble demontert og satt opp igjen der det står i dag. Da ble huset fornyet innvending og fikk inventar i en stil anno 1880, takket være en generøs giver. Et nydelig hus med fantastisk god stemning! Der spiste barna risengrynsgrøt, mens vi voksne tok en kopp kaffe og en kopp kakao.


Photo: Charlotte

Etterpå lagde Anna denne flotte juledekorasjonen på juleverkstedet.
"Guttene" tok seg en tur på Arboretets "lekeplass". Det er et område hvor man har laget mange rare og gøyale lekeapparater av trestammer.
Vel hjemme igjen lagde vi en liten juledekorasjon med kongler, sypress og mye glitter. Den syns vi ble kjempefin!

2 kommentarer:

Heidi sa...

Tusen takk for kommentar i bloggen. ja, her var mye fin julestas. ha en fortsatt fin adventstid

Anonym sa...

Hei, Charlotte!

Tusen takk for kjempefine julegaver! Håper dere har det fint i Bergen. Håper ellers at denne kommentaren kommer fram. Har vært uheldig tidligere. Kanskje H står for Hilde? Ønsker foreldre og barn en fredelig jul, og et Godt Nytt År! ( Vil forresten si at det må være fantastisk å bo nær en så kreativ naturpark.Fin dekorasjon! Med vennlig hilsen, og God Jul, fra Hilde m/fam.