torsdag 28. august 2008

Bestemorsteppe og Stieg Larsson

En blogg som jeg liker veldig godt, er Mias Landliv. I mai i fjor viste hun bilder av sitt nydelige bestemorsteppe, og jeg fant ut at dette ville jeg også prøve. Har ikke heklet på sikkert 20 år, så her var det nødvendig med en oppfrisking av glemte ferdigheter. Kjøpte "Den store hekleboken" (som faktisk ikke er så veldig stor, bare 87 sider...), men fant fort ut at jeg måtte sjekke litt rundt på internett også. Fikk god hjelp av Drops Design sin hekleskole, og etter det var det bare å sette igang. Snille Mia hjalp meg når jeg skulle velge heklenål, tusen takk til henne!
Har funnet ut at jeg trenger mins 70 ruter som jeg skal sy sammen til ett sengeteppe, så det kommer til å ta tid.

Ellers så har jeg lest en veldig god bok nå i sommer, nemlig "Menn som hater kvinner " av den svenske forfatteren Stieg Larsson. Etter at jeg var ferding med den, så fant jeg raskt ut at jeg måtte få tak i "Jenta som lekte med ilden" og den siste "Luftslottet som sprengtes" (gleder meg til neste år når filmen "Menn som hater kvinner" kommer på kino!!!). Skaffet meg de to siste bøkene som lydbøker, og har lyttet både sent og tidlig. Resten av familien har vennet seg til å se mor sitte i sofaen i stuen med hodetelefoner og hekle som en gal! Bøkene er ulidelig spennende, og da glemmer jeg tid og sted.

Nå har jeg nesten 30 ruter til sengeteppet mitt, så her går det unna.

En fortsatt fin torsdagskveld til alle!

5 kommentarer:

Joanna sa...

For noken fine fargar på rutene dine! Skulle ynskje at eg hadde meir tålmod til slike ting, men er nok alt for rastlaus. Men det blir nok vakkert teppe når du blir ferdig :O)

Klem

Bestemors vindu sa...

Hei hopp. Flotte farger i bestemorrutene dine. Jeg har også det samme prosjektet på gang, men ble fri for garn. Så nå ligger lappene pent sammenlagt i en pose. Men jeg har et håp om at høsten kanskje kan få fart på heklekroken igjen. Ha en fin helg.

Lykkelene sa...

Takk for hyggeleg helsing hos meg! Leste også Stieg Larsson triologien i sommar. Kjempebra!!!
Flotte bestemors ruter du lager. God helg til deg:0)

Karina`s hjem sa...

Heisann:)
Artig blogg du har:)
Jeg har lest hele triologien fra Stieg Larsson, den er bare så uuutrolig bra!
Jeg leste den andre boken på ca 4 dager!!! klarte nesten ikke legge den ifra meg!! (jeg var som sagt høygravid og sofaen var min beste venn, haha)

Ha en fin lørdagskveld!

Lykkelene sa...

Tusen takk for at du stemte på meg! Skal tenke på deg og alle dei andre som stemte på bildet mitt når eg kosar meg med Vakre hjem:0)