torsdag 23. juli 2009

Vel hjemme igjen

Da er vi vel hjemme igjen etter drøye to uker på ferie. Vi har vært i Malmø, Lund, Tomelilla og Ystad i Sverige, en snartur til Holmestrand, samt Remmedalen i Nordfjord. Været har vært stort sett bra, selv om vi har opplevd spektakulært lyn- og torden, øsende regn og strålende sommervær! Vi har møtt gode venner, ungene har storkost seg (spesielt i Tosselilla - Skånes sommarland), og mor & far har slappet av og nytt gode dager med familien.

Tosselilla - Skånes sommarland


Nytt av året var Remmedalen der vi var sammen med min manns bror og hans familie. Der var vi på fjelltur, vi lagde klatrestativ til ungene, vi plukka ripsbær og lagde ripsgele, kjørte Panoramavegen til Stryn (måtte innom Ricco Vero Outlet!), vi var på lørdagshandel på Nordfjordeid (der minstemann tilfeldigvis møtte en barnehagekamerat!), vi grilla og vi besøkte familie i Måløy.

Panoramavegen i Nordfjord.


Noe jeg kommer til å huske godt fra denne ferien, er turen "I Wallanders spår" i Ystad, arrangert av Ystads Frivillige Bergnings-Corps. Det var en opplevelse der man fikk høre og se mye fra bøkene og filmene om Wallander, pluss at man selvsagt fikk se mye av den vakre byen Ystad. Var der for 2 år siden også, og vil definitivt tilbake! Har akkurat funnet ut at det nettopp har kommet to nye Wallanderfilmer, så de skal jeg kose meg med i helgen! Rett før ferien så jeg filmen "Hevnen" og den kan anbafales på det varmeste!

På denne bussen humpet jeg rundt i Ystad "I Wallanders spår".

Vakre stokkroser er det mye av i Ystad

Vel tilbake i Bergen igjen har bl.a vi plukket blåbær på tomta vår. Rett ute i hagen. Til nå har vi laget 4 liter deilig blåbærsyltetøy. Og det er mye mer å plukke! Helt herlig å ha i frysen til høsten/vinteren!

2 kommentarer:

Anna Lisa sa...

Så flott dokke har hatt det :)
Godt å vere vekk...men sikkert godt å vere heime igjen :)
Håpa du kosa deg vidare, er litt igjen av sommaren ennå :)
Ha en fin kveld
Og takk for helsinga :)
Klem

Anonym sa...

Hei

Som du ser er vi våkne lenge og nyter ferien i Sverige(Piteå)Vi har vært på kino og sett Harry Potter som var ferdig litt over tolv. Den var veldig spennende!
I morgen(i dag!) skal vi til "stan" for å shoppe. Ønsker deg og dine en fortsatt fin sommer.
Hilsen Hilde m/fam.